Een Engelse vrouw die in 1939 als vrijwilligster in de verpleging in Londen aan de slag gaat, trekt al snel de aandacht van de geheime dienst en wordt ingezet als spion. Ze moet haar werk geheim houden, ook voor de piloot op wie ze verliefd wordt.
Titre
De spionne
Auteur
Danielle Steel
Traducteur
Karin Breuker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Spy
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2022
346 p.
ISBN
9789021032221 (paperback)

Commentaires

Een romantisch verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Alexandra Wickham is voorbestemd voor een leven op stand, maar vertrekt in 1939 naar Londen om als vrijwilliger in de verpleging aan de slag te gaan. Het feit dat ze vloeiend Frans en Duits spreekt trekt de aandacht van de geheime dienst en binnen een jaar is ze ondergedompeld in een nieuwe wereld. Alexandra mag niemand over haar werk vertellen, ook niet de piloot op wie ze verliefd wordt. Terwijl haar land en dierbaren lijden onder de oorlog, leert zij de kunst van het spioneren. Naarmate ze daarin vordert, worden de risico’s groter en het lastiger haar geheimen te bewaren. In sfeervolle en toegankelijke stijl geschreven.Danielle Steel (New York, 1947) is een internationaal bekende Amerikaanse schrijver, jeugdauteur en romanschrijver. Ze schreef meer dan zestig boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

À propos de Danielle Steel

Danielle Steel, née Danielle Fernande Schuelein-Steel le 14 août 1947 à New York, est une romancière américaine. Spécialiste des romans d'amour, elle a signé de nombreux best-sellers.

Biographie

Jeunesse et formation

Danielle Steel est la fille unique de John Schulein-Steel, descendant des fondateurs et fabricants de la bière Löwenbräu, et de Norma da Câmara Stone dos Reis, fille d'un diplomate portugais,. Après le divorce de ses parents en 1955, elle est élevée par des parents à Paris et à New York. À ses 15 ans, elle obtient son baccalauréat du lycée français de New York. En 1963, elle est admise à la Parsons School of Design de New York, elle commence également des études à l'université de New York. Une gr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions