Livre
Néerlandais

Het transgalactisch liftershandboek : hitchhiker's guide : deel een van drie

Douglas Adams (auteur)

Het transgalactisch liftershandboek : hitchhiker's guide : deel een van drie

Dans la série:
Titre
Het transgalactisch liftershandboek : hitchhiker's guide : deel een van drie
Auteur
Douglas Adams
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The hitchhiker's guide to the galaxy
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2010 | Autres éditions
188 p.
ISBN
9789022556115 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

GEEN PANIEK!", opent de tekst op de achterflap. "Dit is geen déjà vu! Vijfentwintig jaar geleden verscheen Douglas Adams' 'gestoorde' roman, die uitgroeide tot een bestseller. Nu wordt deze cultklassieker in een herziene vertaling opnieuw uitgebracht." Het transgalactisch liftershandboek van de te jong gestorven Douglas Adams (1952-2001) was een grote rage. Het leidde tot vervolgen, hoorspelen, een tv-serie, een computergame, toneelstukken, een strip en een badhanddoek.

Het verhaal van Hugo Veld, die in het begin voor zijn huis in de Wieringermeer in de modder ligt om de bulldozers te beletten zijn huis te slopen, zoals volgens een bestemmingsplan de bedoeling is, en even later ziet hoe de aarde vernietigd wordt, terwijl hij met zijn vriend Amro Bank meelift met een van de verantwoordelijke ruimteschepen. Bank is een transgalactische lifter, afkomstig van Betelgeuze maar al 15 jaar op de aarde gestrand en neemt Hugo op sleeptouw, een bizar en uiterst humoristisch avontuu…Lire la suite
Eerste deel van een inmiddels cultboek geworden 'trilogie in vijf delen' (inmiddels verscheen ook een zesde deel: 'En dan nog iets...')*. Als de Aarde wordt opgeblazen wegens de aanleg van een intergalactische snelweg, ontspringt alleen Hugo Veld de dans, omdat de buitenaardse lifter Amro Bank toevallig zijn vriend is. Dit is het begin van een bizarre reis door de ruimte. Het verslag daarvan wordt afgewisseld met fragmenten uit het liftershandboek. Oorspronkelijk een hoorspelserie, later in boekvorm gegoten kolder-sf van hoog niveau. Wie van deze humor houdt (Engels, vaak absurd) en waardering heeft voor vergezochte sf-invallen, zal schaterend van dit boek genieten. De vertaling is virtuoos. Paperback, normale druk, serie-omslag.

À propos de Douglas Adams

Douglas Noel Adams, né le 11 mars 1952 à Cambridge (Royaume-Uni) et mort le 11 mai 2001 à Santa Barbara (Californie), est un écrivain et scénariste britannique.

Il est surtout connu pour son œuvre Le Guide du voyageur galactique (The Hitchhiker's Guide to the Galaxy), une saga de science-fiction humoristique dont il scénarisa le feuilleton radio original puis écrivit la « trilogie en cinq volumes » de romans.

Biographie

Douglas Adams est né en 1952 à Cambridge. Il est le fils d'un étudiant en théologie et d'une infirmière. Après de nombreux emplois non qualifiés et de courte durée tels que portier dans un hôpital psychiatrique, nettoyeur d'abris à poulets ou garde du corps, il entre à l'université de Cambridge et tente d…En lire plus sur Wikipedia