Bande dessinée
Néerlandais

De ratten van Montsouris

François Ravard (dessinateur), Léo Malet (antécédent bibliographique), Emmanuel Moynot (scénariste)
Chantage en inbraak gaan niet altijd goed samen! Parijs, zomer 1955. Burma wordt tegelijk ingeschakeld door twee klanten uit het 14e arrondissement. De ene, Ferrand, een medegevangene van tijdens de oorlog, roept de hulp van de detective in om een reeks inbraken te onderzoeken. De andere, Gaudebert, een rijk burgerman, wil achterhalen wie hem chanteert. Op het eerste gezicht hebben de twee affaire
Extra subject
Literaire stripverhalen
Titre
De ratten van Montsouris / tekeningen François Ravard ; scenario Emmanuel Moynot
Dessinateur
François Ravard
Antécédent bibliographique
Léo Malet Jacques Tardi
Scénariste
Emmanuel Moynot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Les rats de Montsouris
Éditeur
[Brussel]: Casterman, 2020
64 p. : ill.
Note
Naar de roman van Léo Malet en de personages van Tardi
ISBN
9789030374657 (hardback)

Commentaires

Nestor Burma is een privédetective, een creatie van de Franse thriller schrijver Leo Mallet, van wie de verhalen door Jacques Tardi tot stripverhaal zijn bewerkt. Tekenaar Barral tekent nu de Burma-reeks zoveel als mogelijk is in de stijl van Tardi, waarin hij inderdaad tamelijk vaardig is. Het verhaal speelt zich af in Parijs in de jaren 1950, waar het oorlogsverleden van de hoofdpersoon hem opnieuw verwikkelt in een moorddadige zoektocht naar smaragden die naar vermoeden ergens verborgen zijn. Het is een verhaal van intriges en complotten, veel met dodelijke afloop. Het omzetten van een complexe detective naar een stripverhaal vergt andere keuzes dan het verhaal navertellen, omdat dat dan vooral dialogen oplevert en weinig actie. De sfeer van het Parijs zoals ons we dat uit die tijd voorstellen, is goed getroffen. Afzonderlijk leesbaar, maar enige kennis van voorgaande delen strekt tot aanbeveling; het vorige deel was 'Corrida op de Champs-Elysées' (2019)*.

À propos de François Ravard

François Ravard est un producteur français de musique et de cinéma né le 26 avril 1957 à Paris. Il a notamment produit le groupe français Téléphone au tournant des années 1980 et Marianne Faithfull à partir de la fin des années 1990. Il a également été quelque temps producteur de cinéma et a créé son label R. Films.

Biographie

Enfance

Né le 26 avril 1957, place de la Nation, Paris. Fils de Nadine Milhet et Jacques Ravard.

Son père, qui fait partie de l’équipe de production de La Cantatrice chauve de Ionesco, à La Huchette, l’emmène, enfant, dans les coulisses des théâtres. Sa vocation naît là.

Manager de Té…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions