Livre
Néerlandais

Ridder van de zeven koninkrijken

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (traducteur), Gary Gianni (dessinateur)
Belevenissen van de jonge hagenridder Dunk en zijn schildknaap Ei.
Contient
Extra subject
fantasy, Fantasy (volw.)
Titre
Ridder van de zeven koninkrijken
Auteur
George R.R. Martin
Traducteur
Renée Vink
Dessinateur
Gary Gianni
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A knight of the seven kingdoms
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015 | Autres éditions
359 p. : ill.
Note
Bundeling van de eerste drie "prequels" van de "Lied van IJs en Vuur" saga
ISBN
9789024569649 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Het verzamelwerk Ridder van de zeven koninkrijken bundelt drie novelles: ‘De hagenridder’, ‘Eed van trouw’ en ‘De onbekende ridder’, drie verhalen die de lotgevallen van ridder Dunk en zijn schildknaap Ei te boek stellen. Locatie van de gebeurtenissen is Westeros, de fictieve wereld die George R.R. Martin ook al beschreef in zijn romancyclus Het lied van ijs en vuur. De novelles kunnen als een soort proloog gelezen worden op die serie, omdat ze zich ongeveer honderd jaar eerder afspelen, vóór de aanvang van de wederwaardigheden in Het lied.
We maken kennis met Dunk, een jongen die als wees opgroeide in een achterbuurt, tot de hagenridder Ser Arlan hem op een dag van straat plukte om zijn schildknaap te zijn. Een tiental jaar later, na Arlans dood, treedt Dunk in zijn voetsporen als ridder. Op weg naar een toernooi kruist de staljongen Ei zijn pad, die hem smeekt om hem mee te nemen. Dunk weigert eerst, maar Ei is vastberaden. Nadat de jongen opnieuw opduikt …Lire la suite
Drie korte verhalen die spelen in Westeros, het rijk van de populaire 'Game of Thrones'-serie: 'De hagenridder', 'De eed van trouw' en 'De onbekende ridder'. Deze verhalen spelen ongeveer een eeuw voor de gebeurtenissen in de boeken en tv-serie. Dunk is een jonge en onervaren hagenridder, weinig meer dan een vagebond. Met zijn schildknaap Ei, die meer is dan hij lijkt, probeert hij het hoofd boven water te houden in de ruige wereld van Westeros. Deze verhalen zijn al vrij oud en vertonen nog het moeiteloze vakmanschap dat van de eerste boeken in de reeks zo'n succes maakte. Het wekt verbazing dat ze pas laat in het Nederlands vertaald zijn. Een uitstekende inleiding in Martins werk voor de 'kluizenaar' die nog niet van de wereld gehoord heeft en een aangenaam verblijf voor andere geïnteresseerden. Mooie, verzorgde uitgave met 160 prachtige zwart-witillustraties van Gary Gianni.

À propos de George R.R. Martin

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

George R. R. Martin (/d͡ʒɔɹd͡ʒ ɑɹ ɑɹ ˈmɑɹtɪn/), né le En lire plus sur Wikipedia

Suggestions