Livre
Néerlandais

Zelf denken : een leidraad voor verzet

Harald Welzer (auteur), Isabelle Schoepen (traducteur), Kris Lauwerys (traducteur)
Beschrijving van de negatieve gevolgen van de consumptiemaatschappij voor klimaat en milieu en het falen van duurzaamheidsacties.
Titre
Zelf denken : een leidraad voor verzet
Auteur
Harald Welzer
Traducteur
Isabelle Schoepen Kris Lauwerys
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Selbst denken : eine Anleitung zum Widerstand
Édition
1
Éditeur
Sans lieu de publication: Van Arkel, © 2014
272 p. : ill.
ISBN
9789062245406 (paperback)

Commentaires

Temidden van de stroom aan boeken van ondernemers en wetenschappers die de weg naar een duurzame samenleving denken te hebben, is 'Zelf denken' een opmerkelijk boek. De auteur laat zien dat de gepropageerde oplossingen tot niets leiden. Het verbruik aan grondstoffen neemt alleen maar toe. Leerzaam is de verklaring van het menselijk gedrag ten opzichte van voorspelde klimaatcatastrofes en milieurampen. Ook deskundigen op dit gebied passen in wezen hun gedrag niet aan. Consumptie is leidend in de maatschappij en apparaten zoals printers zijn zelfs voorgeprogrammeerd op een beperkte levensduur. De oplossing van de auteur is zelfstandig en onafhankelijk denken. Aan het eind van het boek worden daar voorbeelden van gegeven, maar erg overtuigend zijn die niet. Een interessant boek, maar niet voor een grote doelgroep. Voorzien van eindnoten, een literatuuropgave en afzonderlijke registers op personen en onderwerpen.

À propos de Harald Welzer

Harald Welzer (né le 27 juillet 1958 à Bissendorf (Wedemark), près d'Hanovre en Allemagne) est un sociologue et socio-psychologue allemand.

Biographie

Harald Welzer a étudié la sociologie, les sciences politiques et la littérature à l'Université de Hanovre. Il y a obtenu son doctorat en sociologie en 1988 et été agrégé en 1993 en psychologie sociale et en sociologie en 2001. De 1988 à 1993 il était professeur adjoint au Département d'histoire, de philosophie et de sciences sociales de l'Université de Hanovre. Par la suite, il a travaillé comme professeur de psychologie sociale. Dans les années 1994 à 1998, Welzer fut directeur de l'Institut de Psychologie de l'Université de Hanovre. Depuis juillet 2012, Harald Welzer est professeur honoraire à l'Université de Flensburg…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions