Bande dessinée
Néerlandais

Wild Bill is vermoord

Hermann (scénariste)

Wild Bill is vermoord

Dans la série:
Genre:
Extra subject
strips, Westernstrips
Titre
Wild Bill is vermoord
Scénariste
Hermann
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sans lieu de publication: Dupuis, 1999
[8], 56 p. : ill.
ISBN
90-314-2207-X

Commentaires

Hermann levert deze western af in full colour. Net als in de serie 'Jeremiah' wordt het verhaal getoond in zeer realistische tekeningen die plaatje na plaatje eerst met vulpotlood getekend worden en daarna zijn ingekleurd met aquarel. De ballonnen en de teksten daarin worden met Oost-Indische inkt neergezet. Het resultaat is een fraai ogend geheel dat de aandacht van de kijker goed weet vast te houden. Het verhaal beslaat een fors aantal jaren en gaat over de problemen van een jongen, Melvin Hubbard, die geconfronteerd wordt met lieden die onder andere zijn vriendinnetje vermoorden. Hij weet aan hen te ontkomen en moet zich staande leren houden in een wereld die alleen de wet van de sterkste of de slimste accepteert. Aan het slot van het verhaal haalt hij zijn wraak. Maar dat is niet zozeer de essentie van het verhaal, zijn strijd om te overleven is dat meer, en dat maakt Hermann de goede lezer wel duidelijk. Een van de betere strips.

À propos de Hermann

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Hermann, de son vrai nom Hermann Huppen, est un dessinateur et scénariste belge de bande dessinée. Il est né le 17 juillet 1938, à Bévercé, un petit village de la commune de Malmedy dans la région des Hautes Fagnes en province de Liège. Il a reçu en 2016 le Grand prix de la ville d'Angoulême pour l'ensemble de sa carrière.

Biographie

Après un apprentissage en ébénisterie, il travaille quinze jours dans une ébénisterie avant d'aller chez un architecte. Il suit des cours du soir de dessin en architecture et en décoration à l'Académie des Beaux-Arts de Saint-Gilles.

À dix-huit ans, il part pour le Canada avec sa famille. Quatre ans plus tard, il décide de rentrer à Bruxelles. Son beau-frère est Philippe Vandooren, futur directeur éditorial de Dupuis. Il dirige alors une revue scoute (Plein Feu) à laquelle Hermann livre sa …En lire plus sur Wikipedia