Livre
Anglais

Doors open

Ian Rankin (auteur)
Een rijke man die zich verveelt laat zich overhalen om mee te werken aan een kunstroof, maar raakt verstrikt in een web van bedrog en geweld.
Sujet supplémentaire
THR, Avontuur-Spionage-Thriller
Titre
Doors open
Auteur
Ian Rankin
Langue
Anglais
Éditeur
London: Orion, 2008
260 p.
ISBN
9780752890715 (trade paperback) 9780752890708 (hardback)

Commentaires

Mike Mackenzie is schatrijk en zou tevreden moeten zijn, hij verveelt zich echter. Dan laat hij zich verleiden mee te werken aan een kunstroof. Het plan lijkt waterdicht, maar dan raakt Mike verstrikt in een web van bedrog en geweld. Hij ontkomt zelfs ternauwernood aan de dood. Deze thriller heeft weer alle kenmerken van een Rankin, een goed geconstrueerde plot en overtuigende personages tegen de achtergrond van zaken en gebeurtenissen die typisch zijn voor Edinburgh (eigenlijk ook een soort personage bij Rankin). Halverwege lijkt het verhaal wat in te zakken, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door het hoge tempo in de tweede helft. Aardig einde. Zeker niet Rankins beste, maar beslist onderhoudend.

À propos de Ian Rankin

CC BY 3.0 - Image by TimDuncan

Ian Rankin, né le 28 avril 1960 à Cardenden, village de la région de Fife, est un auteur écossais de romans policiers, de nouvelles, de romans d'espionnage et de critiques littéraires. Il est surtout connu pour sa série policière ayant pour héros l'inspecteur de police John Rebus.

Biographie

Ian Rankin naît à Cardenden, village minier de 7 000 habitants, situé à 35 km au nord d'Édimbourg. Pour plaisanter sur l'isolement de ce village, Rankin dit que ses habitants avaient coutume de l'appeler « Car Dead-end » (« Impasse pour voiture »),. Rankin fréquente l'école d'Auchterderran, puis le Beath High School de Cowdenbeath, où un professeur d'anglais remarque ses aptitudes littéraires et l'encouragea à poursuivre ses études, ce que personne d…En lire plus sur Wikipedia