Bande dessinée
Néerlandais

Gek op moorden : bew. en tek. Tardi ; naar de roman van Jean-Patrick Manchette

Jacques Tardi (auteur), Jean-Patrick Manchette (antécédent bibliographique)

Gek op moorden : bew. en tek. Tardi ; naar de roman van Jean-Patrick Manchette

De miljardair Michel Hartog heeft maar één erfgenaam en dat is zijn neef Peter. Helaas is Peter ontspoord en komt hij reeds als kind in een psychiatrisch ziekenhuis terecht. Op verzoek van Michel wordt Julie Peters verzorgster. Een huurmoordenaar krijgt de opdracht om Julie en Peter te ontvoeren om zo een grote som losgeld op te eisen. De moordenaar krijgt echter te kampen met maagproblemen, waard
Titre
Gek op moorden : bew. en tek. Tardi ; naar de roman van Jean-Patrick Manchette
Auteur
Jacques Tardi
Antécédent bibliographique
Jean-Patrick Manchette
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Ô dingos, ô châteaux!
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2012
95 p. : ill., zw/w.
ISBN
9789054923589 (paperback)

Commentaires

Michel Hartog, die ooit architect was, is door de erfenis na het overlijden van zijn broer en schoonzus een schatrijke zakenman geworden, die zich laat omringen door gehandicapte medewerkers. Niemand is dan ook verwonderd als hij Julie, een jonge vrouw die ontslagen is uit een psychiatrische kliniek, aanwerft als kindermeisje om te zorgen voor Peter, zijn neefje, waarover hij het voogdijschap heeft. Maar Julie is nog maar pas in dienst of ze wordt, samen met Peter, gekidnapt door een boeventrio, dat geleid wordt door de Britse beroepskiller Thompson. Het trio wil blijkbaar geen losgeld eisen, maar wil Julie en Peter vermoorden. Het waarom daarvan wordt pas duidelijk in een onthutsende ontknoping. Het ruige verhaal, bevolkt met merkwaardige personages, werd in 1973 (!) bekroond met de Grote Prijs van Franse Politieromans. Het is een perfect verhaal om te laten uittekenen door Tardi, die zich alweer moeiteloos een meester toont in dit sinistere, in zwart-wit uitgevoerde stripverhaal.

À propos de Jacques Tardi

CC BY-SA 3.0 fr - Image by Rama

Jacques Tardi, né le 30 août 1946 à Valence (Drôme), est un auteur de bande dessinée et illustrateur français. Son œuvre, traduite en plusieurs langues, lui a valu une certaine notoriété et une reconnaissance critique au-delà même du monde de la bande dessinée. Lauréat du grand prix de la ville d'Angoulême en 1985 et du prix Saint-Michel, en 1977 et 1979, il a reçu de nombreuses autres récompenses, dont trois autres prix du festival d'Angoulême, deux prix Max et Moritz (Allemagne) et deux prix Eisner (États-Unis).

Il est surtout connu pour Les Aventures extraordinaires d'Adèle Blanc-Sec, série inspirée par le roman-feuilleton de la Belle Époque, son travail sur la Première Guerre mondiale (C'était la guerre des tranchées), et ses adaptations des romans de Nestor Burma.

Biographie

<…En lire plus sur Wikipedia