Een headhunter/kunstdief beraamt een kunstroof, maar komt daarbij voor onaangename verrassingen te staan.
Sujet supplémentaire
THR, LUI, luisterboeken
Titre
Headhunters
Auteur
Jo Nesbø
Narrateur
Casper Gimbrère  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Hodejegerne
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, 2015
6 cd's
Durée
ruim 7u.
ISBN
9789047617891

Plusieurs formats:

Commentaires

Weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Casper Gimbère. Roger Brown is headhunter, de beste van Noorwegen. Hij en zijn vrouw Diana, galeriehouder, wonen in een prachtig huis, leiden een luxe leventje en geven veel te veel geld uit. Bij een expositie maakt Roger kennis met Clas Greve, een uitermate geschikte kandidaat voor een van zijn opdrachtgevers, en in het bezit van een beroemd, lang geleden verdwenen schilderij van Rubens, 'De jacht op het Calydonische everzwijn'. Dat schilderij zou een oplossing kunnen zijn voor Rogers financiële problemen en hij begint direct plannen te maken om het te stelen en te verwisselen voor een kopie. Maar in het huis van Greve wacht hem een onaangename verrassing en al gauw krijgt Roger met ‘echte’ misdadigers te maken en met moord. Geen inspecteur Harry Hole (Nesbø’s vaste hoofdpersoon) dus dit keer, maar een stand-alone misdaadverhaal met een sympathieke kunstdief in de hoofdrol. Spannend, onderhoudend en zoals de auteur zelf ook…Lire la suite

À propos de Jo Nesbø

Jo Nesbø (/ˈjuː ˈnesbøː/), né le 29 mars 1960 à Oslo, est un écrivain et scénariste norvégien, auteur de roman policier et de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Né d'un père patron d'une société de transports et d'une mère libraire, Jo Nesbø se destinait à devenir footballeur professionnel mais une rupture des ligaments croisés a mis un terme à sa carrière. Il grandit à Molde puis devient diplômé de la Norwegian School of Economics à Bergen. Il est d'abord journaliste économique, puis se dirige vers la musique. Il est connu pour sa participation en tant qu'auteur, compositeur et interprète au groupe de pop Di Derre, l'un des plus célèbres en Norvège de 1993 à 1998.

Analyse …En lire plus sur Wikipedia