Livre
Français

L'Énigme de la chambre 622 : roman

Joël Dicker (auteur)

L'Énigme de la chambre 622 : roman

Genre:
Als Joel, schrijver, hoort over een moord van 15 jaar geleden in het hotel waar hij nu verblijft en die nooit is opgelost, gaat hij samen met een andere hotelgast op onderzoek uit en komen ze terecht bij een bankenfamilie.
Titre
L'Énigme de la chambre 622 : roman
Auteur
Joël Dicker
Langue
Français
Éditeur
Paris: Editions de Fallois, 2020
573 p.
ISBN
9791032102381 (paperback)

Plusieurs langues:

Commentaires

Joel is schrijver en logeert in het Palace de Verbier, een chique hotel in Zwitserland. Hij hoort van een onopgeloste moord jaren geleden in de kamer naast hem. Samen met Scarlet, die in de kamer naast hem verblijft, gaat hij op onderzoek uit. De moord vond plaats in het weekend waarin alle medewerkers van een bank in het hotel waren om hun nieuwe president te kiezen. De bank werd al 300 jaar geleid door de familie Ebezner. Maraine Ebezner (41) was in de veronderstelling dat hij gekozen zou worden. Maar de week voorafgaande aan de verkiezing zat vol onverwachte confrontaties en alles wijst erop dat Lev Levovitch de nieuwe president wordt. Onderhandelingen die Maraine 15 jaar geleden voerde om met zijn geliefde Alexandra te kunnen trouwen hebben hier mee te maken. Het onderzoek van Joel en Scarlet, de gebeurtenissen van 15 jaar geleden zijn in langere en kortere fragmenten met elkaar verweven. Alle personages worden breed in beeld gebracht. Door de pakkende stijl, nieuwe inzichten, com…Lire la suite

À propos de Joël Dicker

Joël Dicker, né à Genève le 16 juin 1985, est un écrivain suisse romand.

Biographie

Fils d'une libraire genevoise et d'un professeur de français — et arrière-petit-fils de l'homme politique Jacques Dicker —, Joël Dicker suit sa scolarité à Genève, entre autres au collège Madame de Staël et part suivre le cours Florent à Paris pendant une année avant de revenir en Suisse et d'étudier le droit à l’Université de Genève, d’où il sort diplômé en 2010. Il a été attaché parlementaire au Parlement suisse.

À l’âge de dix ans, il fonde La Gazette des animaux, une revue sur la nature qu’il dirige pendant sept années et qui lui vaut de recevoir le prix Cunéo pour la protection de la nature et d’être désigné « plus jeune rédacteur en chef de Suisse » par la Tribune de Genève.

Joël Dicker écrit ensuite ses premie…En lire plus sur Wikipedia