Livre
Néerlandais
Vlak voor zijn dood wijzigt een rijke, doodzieke man, wonend in een racistisch stadje in Mississippi eind jaren tachtig, zijn testament: hij onterft zijn familie en laat alles na aan zijn zwarte huishoudster. Vervolg op 'De jury'.
Titre
De erfgenaam
Auteur
John Grisham
Traducteur
Jolanda te Lindert
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sycamore Row
Édition
2
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2013
480 p.
ISBN
9789400503564 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Hoofdpersonage Jake Brigance is advocaat in een slaperig stadje in Mississippi. John Grisham fans kennen hem ongetwijfeld. Hij dook immers reeds op in het verfilmde Grisham-boek De jury. Deze Brigance krijgt op zekere dag per brief een opdracht. Een steenrijke maar mysterieuze ondernemer gelast hem zijn testament ‘naar de letter’ uit te voeren. Dit testament zorgt vanaf het eerste moment voor de nodige ophef in het conservatieve en door racisme verdeelde stadje. Niet alleen pleegt de opsteller, de terminale Seth Hubbard, vlak nadat hij de brief postte zelfmoord, hij laat ook nog eens quasi zijn hele fortuin (zo’n slordige 24 miljoen dollar) na aan zijn zwarte huishoudster. Kwade tongen vinden hierin onmiddellijk het nodige voer en Jake krijgt het dan ook al snel heel moeilijk als hij dit testament wil uitvoeren. Het komt het uiteraard tot een rechtszaak waarin de kinderen en kleinkinderen van de erflater er alles aan doen om hun haken in het (lees hun rechtmatige) fortuin te ze…Lire la suite
Vlak voor zijn zelfmoord wijzigt Seth Hubbard zijn testament, onterft zijn familie en laat miljoenen na aan zijn zwarte huishoudster. Aan advocaat Jake Brignace, bekend uit Grishams eerste boek 'De jury', de taak zijn wil uit te voeren. Natuurlijk vechten de advocaten van de kinderen het testament aan en tijdens de rechtszaak heeft Jack al zijn vrienden nodig om tegenstand te bieden. Opnieuw staat een rechtszaak centraal in deze Grisham, met een sympathieke advocaat tegenover geslepen tegenstanders. Het geheel speelt zich twee jaar na 'De jury' af, in het Mississippi van eind jaren tachtig van de 20e eeuw. Sterk dat de auteur er, ook na vijfentwintig jaar, in slaagt de liefhebber van legal thrillers zich een te laten voelen met (in dit geval) Jake en zijn vrienden. Het verhaal blijft, ondanks dat het soms wat breedvoerig en dus traag is, boeien. De karakters zijn tamelijk zwart-wit: de (goede) vrienden van Jake tegenover de familie/advocaten van Hubbard. Het taalgebruik is niet moeili…Lire la suite

À propos de John Grisham

John Grisham, né le 8 février 1955 à Jonesboro, dans l'Arkansas, est un écrivain américain, auteur de plusieurs romans policiers qui appartiennent au sous-genre du roman judiciaire, de récits qui décrivent le Sud rural des États-Unis et d'ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Il est notamment connu pour ses romans qui ont été portés à l'écran, notamment La Firme (avec Tom Cruise et Gene Hackman), L'Affaire Pélican (avec Julia Roberts), L'Idéaliste (de Francis Ford Coppola, avec Claire Danes et Matt Damon), Le Client (avec Susan Sarandon et Tommy Lee Jones), Le Droit de tuer ? (avec Matthew McConaughey et Samuel L. Jackson) ou encore Le Maître du jeu (avec Dustin Hoffman et Gene Hackman).

Biographie

Ses parents sont de modestes baptistes ayant e…En lire plus sur Wikipedia