De schreeuwende wenteltrap

Jonathan Stroud (auteur), Ineke van Bronswijk (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Lockwood & Co is het kleinste, meest ongeorganiseerde, maar beste bureau dat op geesten jaagt. Als de jonge geestenjagers een huis laten afbranden, is dat het begin van veel problemen. Vanaf ca. 12 jaar.
Sujet
Spoken
Titre
De schreeuwende wenteltrap
Auteur
Jonathan Stroud
Traducteur
Ineke van Bronswijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The screaming staircase
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
367 p.
ISBN
9789024567447 (paperback) 9789021022130 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Het bureau Lockwood & Co. bestaat uit drie tieners die zonder volwassen supervisie geesten opruimen. Er zijn meer van die bureaus in Londen en eerlijk gezegd zijn er ook veel betere. Want tijdens hun meest recente klus blunderen Lockwood en Lucy zodanig dat het huis van hun opdrachtgeefster bijna tot de grond toe afbrandt. Het brengt ze in grote problemen, maar de geest uit hun eerdere zaak laat ze niet los. Wie heeft haar lang geleden vermoordt? Zo bouwt schrijver Stroud in het eerste deel van deze serie aan een mysterieus verhaal vol geesten en met sterk detectivewerk. In het tweede deel van het verhaal doet hij een stap in het verleden, waardoor de lezer op ingenieuze wijze bekend raakt met de hoofdpersonen en de wereld vol geesten. In de vertaling komt de spookachtige sfeer en cynische humor goed tot z’n recht. Bij sommige moeilijke woorden is helaas geen rekening gehouden met de jeugdige doelgroep en de verklarende woordenlijst is verstopt achter in het boek. Maar gelukkig is het…Lire la suite

À propos de Jonathan Stroud

Jonathan Stroud, né le 27 octobre 1970 à Bedford en Angleterre, est un auteur de fantasy jeunesse britannique.

Biographie

Jonathan Stroud a commencé à écrire à l'âge de sept ans. Après avoir terminé ses études de littérature anglaise, il devient éditeur de livres pour enfants. En 1990, il publie ses propres travaux et il rencontre rapidement le succès. Sa plus grande réussite fut la trilogie de Bartiméus.

Œuvres

Trilogie de Bartiméus

Suggestions