De hobbit, of Daarheen en weer terug

J.R.R. Tolkien (auteur), Max Schuchart (traducteur), Renée Vink (traducteur)
Public cible:
15 ans et plus
Een dwerg wordt door een tovenaar uitgezonden om een groep dwergen te leiden bij hun speurtocht naar de draak die de schatten van het dwergenvolk heeft geroofd.
Titre
De hobbit, of Daarheen en weer terug
Auteur
J.R.R. Tolkien
Traducteur
Max Schuchart Renée Vink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Hobbit
Édition
50ste herz. dr.
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2015 | Autres éditions
300 p. : ill.
ISBN
9789022575512 (hardback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Wat valt er nog voor nieuws te zeggen over een roman die al sinds 1937 wordt gelezen en gerecenseerd? De filmtrilogie brengt De hobbit uiteraard een stuk dichter bij een aantal generaties die er nog niet mee in aanraking zijn gekomen. Hoewel het verschil tussen de roman en de film naar goede traditie hemelsbreed is. Het verhaal vraagt nauwelijks om een samenvatting. Bilbo Balings, een huiselijke hobbit, wordt op een blauwe maandag door Gandalf de Grijze, een tovenaar, meegesleurd op een avontuur waar hij aanvankelijk helemaal geen zin in heeft. Samen met een troep dwergen moet hij de schat in de Eenzame Berg van onder de draak Smaug roven, het liefst met als eindresultaat dat de draak er het leven bij laat. Anders dan de zes boeken over Frodo’s avontuur (In de ban van de ring) vindt er in De hobbit een flink stuk meer actie plaats, maar nog niet zoveel als de films doen vermoeden – die bulken van de overbodige special effects. Voornamelijk de oorlog aan het einde …Lire la suite
De rijke hobbit Bilbo Balings geniet van zijn heerlijke, zorgeloze leventje. Dit verandert abrupt wanneer Gandalf de tovenaar hem met dertien dwergen komt opzoeken. Die willen hun schat en huis heroveren op de draak Smaug. De dwergen vinden de medewerking van Bilbo, die ze meneer Balings noemen, maar niks. Dan krijgt Bilbo een ring waarmee hij onzichtbaar kan worden. En alles verandert wanneer Bilbo met die ring de dwergen uit de klauwen van de Boselfen en spinnen houdt. Met de dwergen belandt hij in een spannend avontuur waarin ze tal van vreemde wezens ontmoeten. De hoofdpersoon maakt echt een ontwikkeling door, van anoniem iemand verandert hij in een echte avonturier. Het verhaal bestaat uit negentien genummerde hoofdstukken en is het voorspel van 'In de ban van de ring'. De bladspiegel is erg vol. Mooi uitgevoerde, kleine uitgave, met zeer kleine druk.

À propos de J.R.R. Tolkien

John Ronald Reuel Tolkien (/d͡ʒɒn ˈɹɒnld En lire plus sur Wikipedia

Suggestions