Commentaires

In het hedendaagse Atlanta wordt een jonge studente vermoord aangetroffen. Amanda Wagner van het Georgia Bureau of Investigation is er als de kippen bij om de zaak op te eisen. De manier waarop de vrouw vermoord werd, toont namelijk gelijkenissen met Wagners eerste grote zaak uit 1975. Tot ieders grote verbazing zet ze haar beste agent en poulain Will Trent niet op het onderzoek. Is het omdat Wagners partner uit 1975, Evelyn Mitchell, de moeder is van Trents huidige partner Faith Mitchell? Of heeft het feit dat Trents vader wordt vrijgelaten na een gevangenisstraf van dertig jaar misschien iets met de zaak te maken? Trent besluit het er niet bij te laten zitten en trekt zelf op onderzoek uit, maar daarvoor moet hij diep terug in zijn eigen pijnlijke verleden van weeshuizen en adoptie-ouders. En ondertussen vallen er nog meer slachtoffers, allemaal gruwelijk vermoord.
Genadeloos is het elfde boek van Karin Slaughter, die haar lezer blijft verrassen en regelmatig een frisse …Lire la suite
Het verleden blijft inspecteur Will Trent van het Georgia Bureau of Investigation achtervolgen, net nu hij meent zijn geluk gevonden te hebben met kinderarts Sara Linton. Hij wordt door zijn superieur Amanda Wagner buiten het onderzoek naar een vermoorde jonge vrouw gehouden. De moord lijkt op de eerste zaak van Amanda in 1975, toen er jonge verslaafde prostituees verdwenen, een zaak waarin Amanda zich met haar collega Eveline vastbeet en werd tegengewerkt door een paar mannelijke collega’s. Zaken en verhoudingen uit eerdere romans met Will Trent en Amanda Wagner worden duidelijk in deze roman die weer knap is opgezet met twee parallelle verhaallijnen, een in 1975 en de andere in het heden, waarbij in het Atlanta van 1975 rassenhaat en vrouwendiscriminatie ook binnen het politiekorps sterk aanwezig zijn. De auteur schetst twee authentieke tijdsbeelden, is niet vies van wreedheden en ander geweld en houdt de lezer geboeid tot aan de ontknoping. Normale druk.

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant County

Suggestions