Livre
Anglais

Kisscut

Karin Slaughter (auteur)
Als een tienermeisje zich expres laat neerschieten door een politieman, komt een netwerk van kindermishandeling aan het licht.
Titre
Kisscut
Auteur
Karin Slaughter
Langue
Anglais
Éditeur
London: Arrow books, 2011
434 p.
ISBN
9780099553069 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Een vrouwelijke arts in een klein stadje in Texas is daar tevens patholoog. Door deze laatste functie krijgt ze op een dag te maken met een besneden meisje en een in stukken gesneden foetus. Dit voorval is de start van een onderzoek naar de oorzaak en de dader(s) dat zij samen met het hoofd van de plaatselijke politie, haar ex-man, tot een goed einde probeert te brengen. Zij komen een uitgebreid netwerk van kinderporno op het spoor, waarvan de kern zich in hun eigen stad bevindt. Een met spanning geschreven verhaal met een goede sfeertekening. In het begin zijn de beschrijvingen zo uitgebreid dat het niet bepaald prettig lezen is, maar na die start valt het verder mee. De hoofdpersoon is af en toe wat erg naïef, maar wel menselijk. Weinig toepasselijke omslag met grote witte letters. Zie 'Zoenoffer'*.

À propos de Karin Slaughter

CC BY-SA 3.0 de - Image by Alison Rosa, Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant…En lire plus sur Wikipedia