Livre
Néerlandais

Studie van magie

Maria V. Snyder (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Wanneer Yelena, de voorproefster van de commandant van Ixia, ontdekt dat er een complot tegen hem wordt gesmeed, raakt ze betrokken in allerlei avonturen.
Extra subject
fantasy, Fantasy (volw.)
Titre
Studie van magie
Auteur
Maria V. Snyder
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Magic study
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
365 p. : ill.
ISBN
9789024530984 (paperback)

Commentaires

Met het fantasyboek Studie van Gif (2009) leverde Maria V. Snyder een ijzersterke debuutroman af. Na haar avonturen in Ixia, keert de vindingrijke Yelena in Studie van Magie, dat het tweede deel van een trilogie is, terug naar haar geboorteland Sitia. Geholpen door haar mentor Irys zal Yelena in de Magiërsveste beginnen aan haar magische training. Eerst zal ze echter nog een bezoek brengen aan haar familie, waar ze veertien jaar geleden uit ontvoerd werd. Helaas blijkt meteen al dat haar broer Leif niet enthousiast is over haar terugkeer, terwijl de meeste andere Sitiërs Yelena ervan verdenken een Ixische spion te zijn. Bovendien wordt Sitia sinds kort geteisterd door een rituele seriemoordenaar en is iedereen gespannen over de naderende komst van een Ixische delegatie. Yelena's leven wordt er dus niet makkelijker op.

Dat het eerste deel van de 'Studie'-trilogie een groot succes was, bleek onder meer uit de verschillende prijzen die het boek in de wacht sleepte, …Lire la suite
Wanneer Yelena Zaltana uit Ixia verbannen wordt, reist ze met meestermagiër Irys naar de Magiërsveste in haar geboorteland Sitia. Daar wordt ze geconfronteerd met familieverraad, een diplomatieke crisis tussen beide landen en een magische seriemoordenaar die over Sitia wil heersen. Gelukkig zijn er haar oude vrienden uit Ixia en haar lief, de notoire spion en moordenaar Valek, om haar te helpen. De Amerikaanse Maria V. Snyder won met het eerste deel van de 'Studie-trilogie' onder andere de Readers Choice Award. In dit tweede deel gaan de avonturen van de koppige, onafhankelijke Yelena in een hoog tempo verder en wordt het exotisme nog opgedreven. Minder verrassend dan het eerste deel, 'Studie van gif' (2009)*. Clichématige stijlbloempjes doen vermoeden dat dit boek sneller geschreven is dan deel een. Niettemin: fantasy met een maatschappelijke inslag en een hoog avonturengehalte voor (jongere) lezers die dol zijn op het genre. Kleine druk.