Bande dessinée
Néerlandais

Gekonkel in het Quartier Latin

Nicolas Barral (auteur), Léo Malet (antécédent bibliographique)
Burma wist het, hij had nooit ja moeten zeggen tegen dit onderzoek. Ook al is zijn cliënte charmant, hij zal niets voor haar kunnen doen: de verloofde van de knappe jongedame heeft zelfmoord gepleegd! Maar onze doortastende speurneus heeft zo’n donkerbruinvermoeden dat er een reukje aan dit drama zit. En de plaatselijke bevolking van het Quartier Latin, met zijn stripteasebars en opiumkitten, zal
Sujet
Parijs
Titre
Gekonkel in het Quartier Latin
Auteur
Nicolas Barral
Antécédent bibliographique
Léo Malet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Micmac moche au Boul'Mich
Éditeur
[Brussel]: Casterman, 2015
94 p. : ill.
Note
Naar de roman van Léo Malet en de personages van Tardi
ISBN
9789030371236 (hardback)

Commentaires

In het Parijs van de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft Nestor Burma een detectivebureau. Een jonge vrouw meldt dat het bij de zogenaamde zelfmoord van een jonge dokterszoon in werkelijkheid om moord gaat. De detective gaat op onderzoek uit waarvoor hij diverse striptenten in het berucht-befaamde Quartier Latin bezoekt. Op sfeervolle wijze wordt de zelfkant van het Parijse leven geschetst, waarbij de donkere zijde van de menselijke natuur niet onbesproken blijft. De bekende Franse striptekenaar Jacques Tardi was een paar decennia geleden begonnen met het verstrippen van de film noir-achtige detectiveserie van schrijver Léo Malet. Inmiddels worden de strips getekend door Nicolas Barral die een uitstekende opvolger is en op de juiste wijze zijn tekeningen veel drama weet mee te geven. Alleszins een geslaagd – en zelfstandig te lezen – nieuw deel in deze reeks.

À propos de Nicolas Barral

Nicolas Barral, né le 22 décembre 1966 à Paris, est un dessinateur de bande dessinée français.

Il est notamment connu pour avoir repris, en alternance avec le dessinateur Emmanuel Moynot, la série de bande dessinée Nestor Burma, une adaptation des romans de l'écrivain français Léo Malet, succédant ainsi à Jacques Tardi.

Biographie

Ancien élève au lycée Louis-le-Grand à Paris, il passe le baccalauréat (série philosophie/mathématiques - anciennement bac A1). Nicolas Barral étudie ensuite durant une année les arts plastiques et intègre l'école d'Angoulême où il étudie le dessin avec Robert Gigi.

Barral commencé sa carrière à OK Podium sur la réalisation des pages de bande dessinée. Lors d’un concours de jeunes talents, il est remarqué par Jean-Christophe Delpierre, qui l’invite à re…En lire plus sur Wikipedia