Livre
Néerlandais

De chaos

Rachel Ward (auteur), Aleid van Eekelen-Benders (traducteur)
Titre
De chaos
Auteur
Rachel Ward 1964-
Traducteur
Aleid van Eekelen-Benders
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The chaos
Édition
1
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2010
336 p.
ISBN
9789047703082 (hardback)

Commentaires

De chaos is het vervolg op Rachel Wards Deadline, dat verscheen in 2009. In Deadline ziet de vijftienjarige Jem de overlijdensdatum van mensen in hun ogen. Met haar vriend Spider gaat ze naar The London Eye en ziet dat veel van de mensen die in de rij staan te wachten, die dag zullen sterven. Jem maakt dat ze bij de plaats van het onheil wegkomen, maar de politie verdenkt hen van een terroristische aanslag. Jems helderziendheid lijkt een gave, maar zij ziet het als een last omdat ze niemand kan vertellen wat ze weet. Bovendien zou ze erg graag voorkomen dat sommige mensen echt doodgaan, vooral haar vriend Spider, die volgens zijn nummer niet lang meer te leven heeft.
Ward bouwt de spanning goed op en kan het vreemde talent van Jem geloofwaardig schetsen, onder andere door niet te sjoemelen met het onvermijdelijke lot van vriend en vijand. Jammer genoeg bevat De chaos vooral meer van hetzelfde. Adam, de zestienjarige zoon van Jem en Spider, ziet net als z…Lire la suite
Adam, de 17-jarige zoon van Jem en Spider, de hoofdpersonen uit 'Deadline' (2009), heeft de gave geërfd van zijn moeder om de sterfdata van mensen te zien in hun ogen. Zijn moeder is inmiddels overleden. Adam ontdekt dat op 1 januari 2027 heel veel mensen in Londen om het leven zullen komen. Hij probeert te waarschuwen tegen de komende ramp, maar niemand gelooft zijn onwaarschijnlijke verhaal. Sinds ze zwanger is, droomt Sarah van haar eigen vader en dat haar baby door Adam wordt meegenomen in een vuurzee. In een race tegen de klok raken de levens van Adam en Sarah steeds nauwer verbonden met elkaar. Het spannende, in de toekomst gesitueerde verhaal wordt afwisselend in de ik-vorm verteld door Adam en door Sarah. De twee jongeren doen er alles aan om de ramp af te wenden, ondanks al het onbegrip dat zij ontmoeten. Een goed gecomponeerd, beeldend geschreven verhaal, dat los te lezen is van het eerste deel. Vanaf ca. 14 jaar.

De chaos

Het jaar 2026. Adam is zestien en woont met zijn oma aan zee. Door het aanhoudende slechte weer zouden de dijken het kunnen begeven en de bewoners van grote gebieden worden geëvacueerd naar Londen. Adam is speciaal begaafd. Hij kan net als zijn moeder (zie 'Deadline') in iemands ogen zijn sterfdatum lezen. Hij zegt dit tegen niemand maar het is ontzettend hard en pijnlijk om hiermee te moeten leven. Zo ontdekt hij dat er heel veel mensen en kinderen met dezelfde sterfdatum rondlopen, nl. 1 januari 2027. Dus moet er een grote ramp gaan aankomen. Maar wat? Is het een natuurramp, een terroristische aanslag? Wanneer hij kennismaakt met Sara merkt hij dat zij ook een gave heeft. Niet met nummers. Zij droomt elke nacht over die bewuste datum. Een ware nachtmerrie waar zij helder de situatie kan zien met gezichten en al. Adam probeert om zoveel mogelijk mensen te verwittigen, maar het onvermijdelijke gebeurt toch.
Bijzondere spannende jeugdthriller. 'De chaos' is het spannende vervolg …Lire la suite

À propos de Rachel Ward

Rachel Claire Ward est une actrice, réalisatrice et scénariste anglaise, née le 12 septembre 1957 à Chipping Norton en Oxfordshire. Elle a essentiellement poursuivi sa carrière en Australie.

Biographie

Enfance

Rachel Ward est née à Chipping Norton en Oxfordshire, fille de l'honorable Peter Ward et de Claire Leonora Baring, propriétaires de Cornwell Manor.

Carrière

Rachel Ward est connue en Europe pour avoir joué le rôle principal de la série Les oiseaux se cachent pour mourir où elle forme avec Richard Chamberlain un des couples les plus romantiques de la télévision, mais a également participé à une poignée de films marquants : L'Anti-gang avec Burt Reynolds, la comédie Les cadavres ne portent pas de costard<…En lire plus sur Wikipedia