Livre
Anglais

Into a dark realm

Raymond E. Feist (auteur)

Into a dark realm

Dans la série:
Genre:
Omdat Pug en zijn gezellen willen afrekenen met een verraderlijke magie͏̈r, wagen ze zich in de duistere en onbekende wereld van de Darsati.
Extra subject
fantasy
Titre
Into a dark realm
Auteur
Raymond E. Feist
Langue
Anglais
Éditeur
London: HarperVoyager, 2007
386 p. : ill.
ISBN
9780007133796 (paperback)

Commentaires

Feist (1945) is onbetwist een van de grootste fantasyschrijvers. Zijn boeken bevatten alle ingrediënten van goede fantasy; achtervolgingen, magie, zwerftochten in vreemde werelden en de nimmer eindigende strijd tegen het kwaad. Die elementen zijn ook terug te vinden in dit nieuwste boek. In het tweede, los van het eerste te lezen deel uit deze nieuwe serie (deel 1 is 'Flight of the nighthawks'*) dat zich ook weer afspeelt in Midkemia en Kelewan (werelden die wel iets van de onze weghebben), is de hoofdpersoon Pug met zijn Conclaaf van Schaduwen op zoek naar de verraderlijke magiër Leso Varen. Pug en zijn gezellen vertrekken naar de duistere wereld van de Darsati, een ras waar weinig van bekend is, behalve dat ze het voorzien heeft op Pugs thuiswereld. Hier hopen ze de kennis te vinden om voorgoed af te rekenen met de krankzinnige Varen. Voordat het zover is, moeten de gezellen heel wat beproevingen doorstaan. Een goed geschreven, traditioneel fantasyverhaal met veel dialoog, sfeervol…Lire la suite

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né le 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Raymond Elias Feist obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouve…En lire plus sur Wikipedia