Livre
Néerlandais

De terugkeer van de banneling

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Nadat Kaspar aan het eind van de wereld is achtergelaten, tracht hij zowel de wereld te redden als weer veilig thuis te komen.
Extra subject
fantasy
Titre
De terugkeer van de banneling
Auteur
Raymond E. Feist
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Exile's return
Édition
6
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
288 p. : ill.
ISBN
9789022562093 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Raymond Feist gaat stug door met het produceren van ongeveer één jongensachtig avonturenverhaal per jaar. Dat doet hij volgens zijn succesvol gebleken formule en met routinematig vakmanschap, in een voor hem zelf én voor zijn lezers vertrouwde fantasywereld. Feist bewandelt dus bekende paden, maar hij flikt zijn kunstje met een constante kwaliteit. Zo ook in De terugkeer van de banneling, het derde deel uit de reeks 'Het conclaaf der schaduwen'.

De banneling is natuurlijk hertog Kaspar van Alasko, die in het voorgaande deel, Koning der vossen, door de magiër Magnus op het continent Novindus werd neergezet. Het eerste en verreweg grootste deel beschrijft hoe Kaspar weet te overleven, en uiteindelijk de macht en invloed weet te vergaren om terug te keren naar zijn hertogdom. Gemakkelijk is dat natuurlijk niet, zeker wanneer Kaspar in de ban komt van een oude bezwering, die hem ertoe drijft een mysterieus en buitenwereldlijk artefact naar een aanvankelijk onbekende p…Lire la suite
In 'De terugkeer van de banneling', het vervolg op 'Koning der vossen'*, gaat het verhaal over Midkemia verder nadat Kaspar, de schurk uit de vorige delen, is achtergelaten aan het andere eind van de wereld. Op zijn tocht terug leert hij een van het volk te zijn en vecht hij nu om de wereld te redden. Opvallend is de omschakeling; de wreedaard wordt nu de goede. Het boek is moeilijk zelfstandig te lezen; je kunt het verhaal wel volgen, maar mist verwijzingen en achtergronden. De schrijfstijl is vlot, leest prettig weg in een afwisseling van directe en indirecte rede, korte en lange zinnen en een regelmatige witregel. Daardoor is het geheel ook goed te lezen voor een minder geoefende fantasylezer. En al wordt er veel teruggegrepen en verder uitgewerkt, het is toch knap om te zien hoe een schrijver na zo veel delen nog steeds met interessante verhalen kan komen. Kleine druk.

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né le 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Raymond Elias Feist obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouveau jeu de rôle basé sur le mond…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions