Livre
Anglais

King of foxes

Raymond E. Feist (auteur)
Een jongen die de uitroeiing van zijn volk overleefd heeft, wil wraak nemen op de schuldigen.
Extra subject
fantasy
Titre
King of foxes
Auteur
Raymond E. Feist
Langue
Anglais
Éditeur
London: HarperCollins, 2005 | Autres éditions
374 p.
ISBN
9780006483588 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Het verhaal gaat verder waar 'Talon of the silver hawk'*, eerste deel van de serie 'Conclave of Shadows', was geëindigd en volgt de hoofdpersoon Talon als hij in dienst treedt van de man die het bevel gaf om zijn volk uit te roeien, Kaspar, Duke of Olasko, om zo uiteindelijk wraak te kunnen nemen. Hierin wordt hij bijgestaan door de Conclave of Shadows die als doel heeft om de magiër die Kaspar helpt uit te schakelen. Na verraden te zijn door Kaspar begint Talon een beleg op Opardum (Olasko's hoofdstad). Zo wordt uiteindelijk de magiër vermoord en Kaspar gevangen genomen. De auteur is onder andere bekend van zijn boeken uit de Riftwar Saga en de Serpentwar Saga, die zich ook in hetzelfde universum afspelen. Ook in dit deel loopt het verhaal vlot door en laat het de lezer niet snel los. Een vermakelijk vervolg op het eerste deel en een goede afsluiting van de verhaallijn, met toch een lichte hint naar een vervolg. Duidelijke druk.

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né le 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Raymond Elias Feist obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouve…En lire plus sur Wikipedia