Livre
Néerlandais

Klauw van de zilverhavik

Raymond E. Feist (auteur), Richard Heufkens (traducteur)
Een magie͏̈r besluit om de enige overlevende jongen van diens volk op te leiden om te kunnen dienen als wapen in de strijd tegen gezamenlijke vijanden.
Extra subject
fantasy
Titre
Klauw van de zilverhavik
Auteur
Raymond E. Feist
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Talon of the silver hawk
Édition
8
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
320 p. : ill.
ISBN
9789022562079 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Met Klauw van de Zilverhavik begint Raymond Feist een nieuwe reeks, 'Het Conclaaf der schaduwen'. Nou ja, nieuw... Er wordt inderdaad een nieuwe hoofdpersoon ten tonele gevoerd, en natuurlijk zijn de dingen die hem overkomen niet eerder beschreven. Hoe Kiëlianapuna, wiens mannennaam 'Klauw van de Zilverhavik' zal worden, afgekort tot Klauw, getuige is van de genocide van zijn volk de Orosini. Hoe hij daar zelf maar ternauwernood aan ontsnapt, gered wordt door Robert de Lyis. Hoe hij door deze Robert, aan wie hij dus een levensschuld heeft, wordt opgeleid voor een doel dat lang duister blijft, maar dat hem uiteindelijk brengt tot het Conclaaf der schaduwen én het begin van de bloedwraak die hij zijn volk schuldig is. Daarmee volgt Feist de bekende succesformule van de heroïsche fantasy, waarbij een jongeling door rampzalige gebeurtenissen in een koers wordt geslagen, die hem tot een belangrijk man maken, met een cruciale invloed op het wel en wee van zijn wereld. En natuurlijk b…Lire la suite
Het eerste deel van de trilogie 'Het Conclaaf der Schaduwen' over de geschiedenis van Midkemia, vervolg op de serie 'De boeken van de Slangenoorlog'. De jonge Kiëli overleeft ternauwernood een vreselijke slachtpartij, waarbij alle leden van de stam der Orosini omkomen. Gelukkig wordt hij gevonden door Robert de Lyis, die hem onder zijn hoede neemt. Kiëli neemt de naam Klauw van de Zilverhavik aan en zweert wraak op de moordenaars van zijn stam. Dit blijken soldaten te zijn van de hertog van Olasko, die onder leiding staan van de machtige zwaardvechter Raaf. Om wraak te kunnen nemen, moet Klauw de beste zwaardvechter van Midkemia worden. Kleine druk.

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né le 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Raymond Elias Feist obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouveau jeu de rôle basé sur le mond…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions