Livre
Néerlandais
Een jongen die de uitroeiing van zijn volk overleefd heeft, wil wraak nemen op de schuldigen.
Extra subject
fantasy
Titre
Koning der vossen
Auteur
Raymond E. Feist
Traducteur
Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
King of foxes
Édition
7
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
287 p. : ill.
ISBN
9789022562086 (hardback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Dit tweede boek van 'Het conclaaf der schaduwen' vertelt hoe Klauw de strijd aangaat met hertog Kaspar van Olasko, de man die verantwoordelijk is voor de uitroeiing van zijn volk, de Orosini. Daartoe treedt hij in dienst van de hertog, om diens vertrouwen te winnen en hem uiteindelijk des te harder te treffen. Bovendien moet hij voor het Conclaaf der Schaduwen achterhalen wat de achterliggende motieven van de hertog zijn en wat de rol is van de magiër Varen, die vanuit de achtergrond een grote invloed op Kaspar uitoefent. Want ook het Conclaaf -- waarin de uit eerdere boeken van Feist bekende magiërs Puc, Nakur en Magnus een belangrijke rol spelen -- is nog niet achter de bedoelingen van de kwaadaardige Varen kunnen komen, al vermoeden zij de invloed van een nog hogere duistere macht.

Daarom is Klauw, die in het eerste deel is omgeschoold tot de dodelijke edelman Klaus Haviks, een werktuig van het Conclaaf. In de directe omgeving van de hertog is Klauw echter geheel aan zichzel…Lire la suite
Het verhaal gaat verder waar 'Klauw van de Zilverhavik'*, eerste deel van de trilogie 'Het Conclaaf der Schaduwen', is geëindigd en volgt de hoofdpersoon Klauw als hij in dienst treedt van de man die het bevel gaf om zijn volk uit te roeien, Kaspar, hertog van Olasko, om zo uiteindelijk wraak te kunnen nemen. Hierin wordt hij bijgestaan door het Conclaaf der Schaduwen dat als doel heeft om de magiër die Kaspar helpt, uit te schakelen. Na verraden te zijn door Kaspar, begint Klauw een belegering van Opardum (Olasko's hoofdstad). De auteur is onder andere bekend van zijn series 'De sage van de oorlog van de Grote Scheiding' en 'De boeken van de Slangenoorlog', die zich ook in hetzelfde universum afspelen. Ook in dit deel loopt het verhaal vlot door en laat het de lezer niet snel los. Een vermakelijk vervolg op het eerste deel en een goede afsluiting van de verhaallijn, met toch een lichte hint naar een vervolg. Kleine druk.

À propos de Raymond E. Feist

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Raymond Elias Feist, né le 23 décembre 1945 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy.

Biographie

Raymond Elias Feist obtint avec mention son diplôme de Bachelor of Arts en 1977. C'est cette même année qu'il eut quelques idées pour la rédaction d'un roman mettant en scène un garçon destiné à devenir magicien ; deux ans plus tard, il écrivait son premier roman, Magicien, qui fut publié en 1982 par Doubleday.

Il vit actuellement (2005) à San Diego. Passionné de jeux de rôles, il a créé les univers de Midkemia, Kelewan et Novindus dans lesquels se situent ses romans.

Midkemia fut créé à l'origine comme une alternative au jeu de rôle Donjons et Dragons. Lors de ses études à l'université de Californie (San Diego), Feist et ses amis inventèrent un nouveau jeu de rôle basé sur le mond…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions