Livre
Néerlandais
Een jongeman kan voor een spotprijsje een schitterende kamer huren, maar al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis.
Titre
Zoete wraak
Auteur
Rebecca James
Traducteur
Marja Borg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sweet damage
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2014
333 p.
ISBN
9789021806396 (paperback)

Commentaires

Tim Ellison kan een kamer huren in een luxevilla tegen een uitzonderlijk lage prijs, op voorwaarde dat hij af en toe boodschappen doet voor de inwonende eigenares. De praktische afspraken worden gemaakt door haar vrienden. Hoewel Tim dit alles wat raar vindt, gaat hij graag in op het aanbod, want dit laat hem toe eindelijk op eigen benen te staan. Anna, de eigenares, blijkt een mooie maar mysterieuze jongedame van wie hij geen hoogte kan krijgen.
Na een tijdje gebeuren er angstaanjagende en onverklaarbare dingen in de villa. Tim twijfelt of hij wel de juiste beslissing heeft genomen en probeert uit te vissen wat er aan de hand is. Mondjesmaat laat Anna Tim toe in haar leven en komt haar verschrikkelijke verleden naar boven. Tussen de twee ontwikkelt zich een bijzondere band, maar dat is buiten Tims ex-vriendin gerekend.
Zoete wraak is mooi opgebouwd; de personages worden beetje bij beetje uitgetekend. Het hele boek door wordt de spanning opgedreven. Tot aan de laatste…Lire la suite
Als Tim voor een spotprijsje een schitterende kamer krijgt aangeboden in een grote villa met uitzicht op zee, hoeft hij niet lang na te denken. Het enige dat er tegenover staat is dat hij boodschappen moet doen voor Anna, de jonge eigenaresse die straatvrees heeft. Maar al snel gebeuren er vreemde dingen in het huis. De lezer leeft mee met Tim die in de ik-vorm en tegenwoordige tijd zijn verhaal vertelt. Zijn verhaal wordt onderbroken door korte cursief gedrukte fragmenten vanuit het personale perspectief van Anna. Gaandeweg ontdekt de lezer zo steeds meer over haar geheimzinnige verleden, maar worden er tegelijkertijd ook weer nieuwe vragen opgeroepen. Waarom gedraagt Anna zich zo vreemd? Wie is er te vertrouwen en wie niet? De zorgvuldig opgebouwde spanning zorgt ervoor dat de lezer het boek niet snel zal kunnen wegleggen. Na het positief ontvangen 'Schitterend kwaad' de tweede literaire thriller van de Australische schrijfster. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Rebecca James

CC BY-SA 4.0 - Image by Nicola

Rebecca Angharad James aussi connue comme Becky James, née le 29 novembre 1991 à Bromsgrove, est une coureuse cycliste britannique du Pays de Galles. Elle est spécialiste des épreuves de vitesse sur piste. Elle est championne du monde de vitesse individuelle et du keirin en 2013 et double médaillée d'argent sur ces mêmes épreuves aux Jeux de Rio 2016. Elle met un terme à sa carrière en 2017.

Biographie

Rebecca James domine les compétitions de jeunes sur piste en 2006 et 2007. Elle s'adjuge notamment quatre titres de championne de Grande-Bretagne dans les épreuves de vitesse. Depuis qu'elle a été repérée par le « Welsh Talent Team », elle fait partie du programme olympique pour les pistards britanniques.

En juillet 200…En lire plus sur Wikipedia