Toffee

Sarah Crossan (auteur), Sabine Mutsaers (traducteur)
Allison (16) besluit van huis weg te lopen als haar vader haar begint te mishandelen. Als ze na een overnachting in een oude schuur de demente Marla ontmoet, groeit er begrip en een band tussen hen, en gloort er weer een toekomst voor Allison. Versroman in poëtische korte zinnen.
Titre
Toffee
Auteur
Sarah Crossan
Traducteur
Sabine Mutsaers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Toffee
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, © 2019
405 p.
ISBN
9789020654660 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Allison (16) loopt weg van huis in Cornwall, omdat haar gemene vader haar begint te mishandelen als zijn laatste vriendin Kelly-Ann bij hem is weggegaan. Haar moeder is bij Allisons geboorte overleden en omdat ze denkt dat de toestand niet zal verbeteren, gaat ze Kelly-Ann achterna in de hoop bij haar te kunnen blijven. Maar ze krijgt haar niet te pakken. Onderweg slaapt ze in een schuur bij wat een verlaten huis lijkt te zijn. Maar het huis is niet verlaten, er woont een oude, verwarde vrouw, die denkt dat Allison haar oude vriendin Toffee is en haar zo noemt. Als Allison begrijpt dat Marla dement en eenzaam is, groeit er begrip en een band tussen twee mensen die elkaar nodig hebben en gloort er weer een toekomst voor Allison. Dit is de achtste, in verhalende dichtvorm geschreven jongerenroman van de bekroonde auteur, die de Dioraphte Literatourprijs 2017 won met 'Een : twee levens, twee zussen, één keuze'*. Hoewel dit verhaal wat traag begint, doet het al gauw boeiend verslag van de…Lire la suite

À propos de Sarah Crossan

Sarah Crossan est une autrice irlandaise née le 4 janvier 1981 à Dublin, connue notamment pour ses romans pour adolescents et pour ses romans en vers libre.

Biographie

Sarah Crossan est diplômée de philosophie et littérature à l'Université de Warwick en 1999. En 2003, elle obtient un master en création littéraire dans la même université.

Elle enseigne l'anglais pendant plusieurs années à l'Université de Cambridge.

En 2010, récipiendaire d'une bourse de la fondation Edward Albee, elle se consacre à l'écriture d'un premier roman, The Weight of Water (trad. Swimming pool), qui parait en 2012.

Ses romans sont plusieurs fois récompensés.

Œuvre

Série La loi du dôme