Livre
Néerlandais
Een receptioniste krijgt een verhouding met haar getrouwde baas en raakt bevriend met zijn vrouw, maar dan ontdekt ze vreselijke geheimen die hun driehoeksverhouding in een nieuw licht zetten.
Titre
Wat jij niet ziet
Auteur
Sarah Pinborough
Traducteur
Nathaly Schrijnder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Behind her eyes
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2017
398 p.
ISBN
9789044350579 (paperback)
Plusieurs langues:

Commentaires

Wat jij niet ziet

Eerste zin. Mezelf knijpen en eens per uur IK BEN WAKKER zeggen.

Wat jij niet ziet begint als een klassieke roman over liefde en overspel. David is een succesvolle psychiater die na een dronken avond op café ontdekt dat de vrouw met wie hij gekust heeft en op wie hij verliefd wordt zijn nieuwe secretaresse Louise is. Thuis heeft hij een vrouw, Adèle, die naast beeldschoon ook behoorlijk gek is en die na de verdachte dood van haar ouders nooit meer helder uit een psychiatrische instelling is gekomen. Het wordt snel onbehaaglijk wanneer Adèle besluit om in het leven van Louise te infiltreren. Passie en liefde mogen dan haar drijfveer zijn, Adèle blijkt een van de meest gestoorde vrouwen te zijn die je ooit zult ontmoeten. Zelfs als je een afkeer hebt van het paranormale, dan kun je niet anders geloven dan dat het ‘best wel eens zo zou kunnen zijn’.

Sarah Pinborough is een beslagen thrillerauteur die meestal voor tieners schrijft en een voorkeur heeft voor fantasy en parallelle werelden. Zonder …Lire la suite

Louise, een gescheiden moeder met een peuter, ontmoet in een bar een leuke man. Er worden wat dronken kussen uitgewisseld en de volgende dag blijkt deze David haar nieuwe baas te zijn. Na een tijdje krijgen ze een serieuze verhouding. Dan raakt Louise na een toevallige ontmoeting bevriend met zijn vrouw Adele die ook eenzaam is en haar man adoreert. Louise zit nu in een driehoeksverhouding en wil geen van beiden kwijt. Maar er gebeuren vreemde dingen: David drinkt veel, Adele slikt pillen en wie van de twee liegt over de ander? Louise krijgt van Adele een boekje over slaap om haar nachtelijke angstaanvallen te bedwingen. Het boekje is van Rob die met Adele in de kliniek zat waar ze beland is nadat haar ouderlijk huis afbrandde en haar ouders omkwamen. Louise gaat op zoek in het verleden en ontdekt te veel. De auteur (1972) schrijft een geweldige psychologische thriller met twee twists op het eind. Het perspectief in de ik-vorm is tussen beide vrouwen, met passages uit het verleden en …Lire la suite

À propos de Sarah Pinborough

CC BY-SA 3.0 - Image by Kaly99

Sarah Pinborough, née en 1972 à Milton Keynes en Angleterre, est une romancière britannique de fantasy et d'horreur. The Language of Dying a obtenu le prix British Fantasy du meilleur roman court 2010.

Biographie

Œuvres

Série Breeding Ground

  1. (en) Breeding Ground, 2006
  2. (en) Feeding Ground, 2009

Univers Doctor Who

En lire plus sur Wikipedia