Een jonge Nigeriaans-Amerikaanse psychiater ontmoet tijdens zijn lange wandelingen in Manhattan verschillende mensen, associeert met zijn verleden en roept veel vragen op door zijn scherpe analyses.
Titre
Open city
Auteur
Teju Cole 1975-
Langue
Anglais
Éditeur
London: Faber and Faber, 2012
259 p.
ISBN
9780571279432 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Commentaires

Julius (de Nigeriaans-Amerikaanse ik-verteller) probeert aan de spanningen op zijn werk als aankomend psychiater en aan de leegte van de verbroken relatie met zijn vriendin te ontkomen door lange wandelingen te maken in het multi-culturele Manhattan. Hij ontmoet mensen van uiteenlopend pluimage, bezoekt musea, winkels, een bar en geeft ondertussen zijn visie op wat hij ziet en ervaart. Moeiteloos verwerkt de Nigeriaanse-Amerikaanse auteur (1992) die is opgegroeid in Lagos, zijn bespiegelingen in autobiografische en historische gegevens en stelt grote zaken aan de orde zoals nationalisme en identiteit, emigratie, immigratie, de rassenkwestie en de vraag: ‘wat is vrijheid?’ Zijn terloopse observaties die hij soms plaatst in een historisch, mondiaal perspectief, geven geen directe antwoorden maar laten de lezer zelf zijn conclusies trekken. Dit interessante, originele debuut geeft een kleurrijk en genuanceerd beeld van de stadsbewoners, hun geschiedenis en culturele gewoontes, geschreven…Lire la suite

À propos de Teju Cole

Teju Cole, né Obayemi Babajide Adetokunbo Onafuwa le 27 juin 1975 à Kalamazoo, au Michigan, est un écrivain, photographe et historien de l’art nigérian-américain.

Biographie

Il obtient le Hemingway Foundation/PEN Award (en) 2012 et le Internationaler Literaturpreis – Haus der Kulturen der Welten (de) 2012 pour Open City.

Œuvres

  • Open city, 2011
- traduit en français sous le titre Open city par Guillaume-Jean Milan, Paris, Éditions Denoël, coll. « Denoël & d’ailleurs », 2012, 347 p. En lire plus sur Wikipedia