Livre
Néerlandais

De omen machine

Terry Goodkind (auteur), Annemarie Lodewijk (traducteur)
Diep onder de grond treft men een mysterieuze machine aan, die alarmerende doemvoorspellingen begint uit te zenden. Terwijl de magiër Zedd een manier probeert te vinden om het sinistere apparaat uit te schakelen, produceert de machine een omen, een profetie waarvan de gevolgen onmogelijk te voorkomen zijn.
Titre
De omen machine
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Annemarie Lodewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The omen machine
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2011
479 p.
Note
In de Richard & Kahlan boeken vervolgt Goodkind de belevenissen van de hoofdrolspelers uit De wetten van de magie
ISBN
9789024533022 (paperback)

Commentaires

Fantasy- en thrillerauteurs hebben met elkaar gemeen dat ze vaak hele reeksen rond een bepaald personage schrijven, waarbij het de truc is nieuwe lezers die halverwege een reeks beginnen niet af te stoten, zonder trouwe lezers te dwingen een herhalingsoefening te lezen. Wat dat betreft heeft Terry Goodkind zich al meerdere boeken bewezen.
Goodkinds reeks rond de tovenaar Richard Rahl en zijn geliefde Kahlan startte in 1994 met De Eerste Wet van de Magie (ook bekend als Het zwaard van de waarheid), waarna doorheen de jaren nog elf romans en een proloog volgden. Bijna alle boeken kunnen ook op zichzelf gelezen worden. Dat geldt ook voor dit twaalfde boek, dat zich zonder (veel) voorkennis laat lezen dankzij Goodkinds terzijdes die de personages en hun krachten in functie van het verhaal duiden.
Dat verhaal laat zich relatief eenvoudig samenvatten tot een strijd van goed tegen kwaad, waarbij de meeste mensen zich als pionnen laten leiden door de twee tegengestelde…Lire la suite
De leiders van de landen die binnen het D'Haraanse Rijk vallen, hebben zich in het Volkspaleis verzameld voor een bruiloft. Deze leiders willen dat hun leider Richard Rahl zich meer bezig gaat houden met profetie en zich daardoor zal laten leiden. Richard en Kahlan horen allerlei voorspellingen van mensen die visioenen hebben. Als deze voorspellingen beginnen uit te komen, gaat Richard zich zorgen maken. Na de elfdelige serie 'De wetten van de magie' is dit een nieuw boek over Richard en Kahlan. Het is duidelijk door iemand anders vertaald. 'Meester Rahl' wordt nu aangesproken als 'de Heer Rahl', wat vreemd overkomt. Het perspectief ligt grotendeels bij Richard. Een enkele keer bij Kahlan en bij Hannis Arc, de leider van de duistere wereld Fajin, die plannen smeedt tegen het leiderschap van de Rahls. De auteur heeft de neiging om erg veel uit te leggen, wat af en toe gaat irriteren. De personages komen daarbij soms wat onnozel over, omdat zij uitleg nodig hebben over iets wat de lezer…Lire la suite

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût e…En lire plus sur Wikipedia