Livre
Néerlandais

Het weerloze rijk : de achtste wet van de magie

Terry Goodkind (auteur), Emmy Van Beest (traducteur), Marion Drolsbach (traducteur)
De leider van het verzet tegen de Orde die de hele planeet wil onderwerpen, is vergiftigd en hij kan het tegengif pas krijgen als hij het rijk van een groep geweldlozen verlost van de Orde.
Extra subject
fantasy
Titre
Het weerloze rijk : de achtste wet van de magie
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Emmy Van Beest Marion Drolsbach Richard Heufkens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Naked empire
Édition
10
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012 | Autres éditions
703 p. : ill.
ISBN
9789024561629 (hardback)

Commentaires

Richard Rahl, leider van het verzet tegen de Orde, die de gehele planeet wil onderwerpen, is vergiftigd. Het tegengif krijgt hij als hij het rijk van de 'Bandakar', mensen die zelf geen geweld gebruiken, verlost van de Orde. Hij doet dat, en passant de Bandakar lerend zich wel met geweld te verdedigen. Het verhaal dat in chronologische volgorde en met normaal taalgebruik wordt verteld, speelt zich af op een fictieve planeet, voornamelijk in kringen van personen met macht zoals vorsten, tovenaars, heksen en aanverwanten met hun entourage. De meeste mensen beschikken in meer of, vooral, mindere mate over magische vermogens. Sommigen, hier met name de Bandakar, hebben geheel geen magische vermogens en allerlei magie heeft ook geen vat op hen. Deel acht uit de 'Wet van de magie'-reeks met nogal wat verwijzingen naar gebeurtenissen in eerdere delen. Naast de actie ook nogal wat pseudofilosofische bespiegelingen, hier vooral dat het gerechtvaardigd is je met geweld tegen slechteriken te ver…Lire la suite

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions