Livre
Néerlandais

Ik wil een verhaal!

Tony Ross (auteur), Loes Randazzo (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Omdat de koning op reis is, moeten anderen de Kleine Prinses een verhaal vertellen voor het slapengaan. Maar de Kleine Prinses vindt geen verhaal mooi genoeg. Dan ontdekt ze de bibliotheek… Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties, gebaseerd op de gelijknamige animatieserie. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet supplémentaire
Bibliotheken, prentenboeken
Titre
Ik wil een verhaal!
Auteur
Tony Ross
Traducteur
Loes Randazzo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I want a bedtime story!
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789463130349 (hardback)

Commentaires

Omdat de koning op staatsbezoek is, moet iemand anders de Kleine Prinses voor het slapengaan een verhaaltje vertellen. Elke dag probeert iemand anders van het hof een mooi verhaal te vertellen, maar het is volgens de prinses nooit mooi genoeg. Dan neemt het kamermeisje de Kleine Prinses mee naar de bibliotheek. Geestig prentenboek over een boze prinses in haar bed. We zien de prinses steeds bozer worden en donkerder kijken. Haar knuffel leeft met haar mee en wringt zich in alle bochten. De grote expressieve tekeningen waaronder telkens een paar regels tekst staan, zijn, op een paar accenten na, redelijk rustig van kleur. Maar in de bibliotheek spatten de kleuren van alle boeken van de bladzijde. En al kan de prinses nog niet goed lezen, ze herkent wel de platen die horen bij de verhalen van papa. Ze kan zelfs soms al wat woordjes herkennen. Er gaat een nieuwe wereld voor haar open. Ze neemt heel veel boeken mee naar bed en wil ze allemaal lezen. Ze protesteert daarom verstoord als he…Lire la suite

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions