Livre
Français

Khalil : roman

Yasmina Khadra (auteur)
Een jonge Marokkaan uit de Brusselse wijk Molenbeek reist in 2015 naar Parijs voor de aanslagen op het Stade de France en Bataclan, maar zijn bomgordel weigert waarna hij bij terugkomst in België een intensieve innerlijke strijd voert.
Titre
Khalil : roman
Auteur
Yasmina Khadra
Langue
Français
Éditeur
Paris: Julliard, 2018
260 p.
ISBN
9782260024224 (paperback)

Commentaires

Khalil, ongeveer twintig jaar oud, woont in Molenbeek, de wijk van Brussel waar veel terroristen wonen. Zijn ouders bekommeren zich niet om hem. Hij is een makkelijke prooi voor ronselaars voor de Jihad. In november 2015 reist hij naar Parijs voor de aanslagen op het Stade de France en Bataclan. Hij is volledig bereid te sterven voor het heil van de mensheid in naam van Allah, maar zijn bomgordel weigert. Terug in België voert hij een intensieve innerlijke strijd. Zeer aangrijpend beschreven. Vlotte stijl, maar het Frans is niet makkelijk vanwege de vele, onvertaalde, Arabische woorden en de straattaal. De naam van de auteur is een pseudoniem van de Algerijnse schrijver Mohammed Moulessehoul (1955) die al veel boeken op zijn naam heeft staan en enkele literaire prijzen won. Deze inkijk in de gemoedsgesteldheid van een terrorist is fascinerend om te lezen.

À propos de Yasmina Khadra

Mohammed Moulessehoul (en arabe : محمّد مولسهول), dit Yasmina Khadra (en arabe : ياسمينة خضراء), né le 10 janvier 1955 à Kenadsa dans l'actuelle wilaya de Béchar (Sahara algérien), est un écrivain algérien.

Biographie

Carrière militaire

Son père est un officier de l'ALN blessé en 1958. En 1964, il envoie Mohammed Moulessehoul alors âgé de neuf ans à l'école des cadets de la Révolution d'El Mechouar à Tlemcen afin de le former au grade d'officier. À 23 ans, il sort sous-lieutenant de l'Académie militaire de Cherchell, avant de servir comme officier dans l'armée algérienne pendant vingt-cinq ans. Durant la guerre civile algérienne, dans les années 1990, il est l'un des principaux…En lire plus sur Wikipedia